Køberrådgivning: Komplet rådgivning til dit boligkøb i 2022

Minkøbermægler.dk er sat i verden for at sikre tryg og komplet køberrådgivning for både førstegangskøbere og erfarne boligkøbere.

Vi tager os af alt det praktiske og juridiske i forbindelse med dit boligkøb og din købsaftale, så du kommer godt igennem hele processen fra start til slut.

Hvad end du har brug for hjælp til prisforhandlingen, den juridiske gennemgang af købsaftalen og handlens dokumenter, byggeteknisk gennemgang af den bolig du har kig på, skøde, refusionsopgørelse eller noget helt femte, så yder vi den nødvendige køberrådgivning til hele boligkøbet.

På den måde dækker køberrådgivningen langt mere end den traditionelle rådgivning, som du modtager hos en boligadvokat – uden at det koster dig ekstra.

køberrådgiver
KONTAKT ANDERS
køberrådgiver

Fordele ved at bruge Minkøbermægler.dk

 • Mere end 15 års erfaring

 • Gratis online købsvurdering

 • Professionel ansvarsforsikring

 • Uforpligtende samtale om dine boligdrømme

 • Prisforhandling med ejendomsmægler

 • Juridisk dokumentgennemgang

 • Besigtigelse med byggesagkyndig

 • Finansiel rådgivning

 • Samme rådgiver gennem hele boligkøbet

Køberrådgivning i København og omegn

Køberrådgivning er en service, der ikke blot indebærer rådgivning til boligkøbere, men også forhandling af pris, juridisk gennemgang af ejendommens dokumenter, besigtigelse med eller uden en byggesagkyndig m.v.

Køberrådgivning er med andre ord henvendt til køberen, der har fundet drømmeboligen og gerne vil sikre sig, at boligkøbet er i trygge hænder, og at hele forløbet bliver så vellykket og smertefri som muligt.

Du har rig mulighed for at få hjælp til både de praktiske og juridiske aspekter af købsaftalen – aspekter, som er en naturlig del af en bolighandel – upåagtet om du søger køberrådgivning i København, i Nordsjælland, i Søborg eller på Sjælland.

Er køberrådgivning nødvendigt?

Køberrådgivning er især relevant og anbefalelsesværdigt for førstegangskøbere, men også erfarne boligkøbere kan drage fordel af den kompetente og personlige køberrådgiver.

Som boligkøber, hvad end du står over for din første, anden eller tredje bolighandel, skal du forholde dig til rigtig mange tidsfrister og dokumenter, herunder skøde, betinget købsaftale, tinglysning, tilstandsrapport, afgiftspantebrev, deponering, advokatforbehold, løsøre og refusionsopgørelse.

Dette kan hurtigt føles meget overvældende og uoverskueligt, og netop derfor er det sund fornuft at gøre brug af en rådgiver ved boligkøb.

køberrådgivning

Misforståelser og fejlfortolkninger kan koste rigtig mange penge, når det drejer sig om køb af fast ejendom

Men med os på sidelinjen som din personlige rådgiver, kan du få ro i maven.

Vi kender til alle de faldgruber og udfordringer, som du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med et boligkøb, og vi kan derfor hjælpe dig med at navigere sikkert igennem hele handlen.

Overvejer du også at hyre en rådgiver til dit boligkøb, så hop direkte til næste afsnit, og bliv klogere på, hvad der definerer en sådan købers mægler.

Komplet køberrådgivning til dit næste køb af bolig

Vi har allerede været inde på, hvad en køberrådgiver gennemgår og hjælper med, men i dette afsnit kan du forvente at få en lidt mere grundig gennemgang af ydelserne. Vi håber, at vi med denne gennemgang kan afklare dig omkring, hvorvidt det er relevant for dig at hyre en købermægler eller ej.

En køberrådgiver kan hjælpe dig med følgende:

købsvurdering

 

Gratis købsvurdering


En køberrådgiver kan hjælpe med at foretage en købsvurdering af ejendommen.

Vi tilbyder vel at mærke en helt gratis online købsvurdering.

I den forbindelse laver vi naturligvis en vurdering af boligens værdi i forhold til boligmarkedet.

Vi laver også en grundig gennemgang af boligens salgshistorik, salgsopstilling, tilstandsrapport m.v.

LÆS MERE
prisforhandling

 

Prisforhandling


En køberrådgiver kan hjælpe med at forhandle prisen ned og potentielt spare dig for en masse penge.

Hos os får du kun en regning, hvis det lykkes os at få prisen ned.

Har du et ønske om at købe bolig til den bedst mulige pris?

Så lad os klare forhandlingerne. Vi står på din side før, under og efter en bolighandel.

LÆS MERE
juridisk dokumentgennemgang

 

Juridisk dokumentgennemgang


Medmindre du selv besidder stor viden inden for ejendomsjura, så kan det være en god idé at alliere dig med en køberrådgiver.

Skal det være en god handel, så er det nemlig alfa og omega, at alle juridiske forhold og dokumenter er i orden.

Vi tilbyder juridisk gennemgang af købsaftalen og handlens dokumenter, udarbejdelse af godkendelsesskrivelse, skøde og refusionsopgørelse.

LÆS MERE
besigtigelse med minkøbermægler

 

Besigtigelse med Minkøbermægler.dk


En professionel udført besigtigelse forud for et boligkøb kan spare dig for både penge og en masse bekymringer.

En køberrådgiver kan udføre en uvildig gennemgang af boligen og vurdere, om der er aspekter, der kan have betydning for et trygt køb af din nye bolig.

Disse fejl og mangler, der evt. måtte identificeres, kan være med til at sikre en mere vellykket forhandling af pris.

LÆS MERE
besigtigelse med byggesagkyndig

 

Besigtigelse med byggesagkyndig


En besigtigelse med byggesagkyndig forud for et boligkøb kan give dig det fulde overblik over, hvad det koster at udbedre skader.

En byggesagkyndig kan udføre en byggeteknisk gennemgang af ejendommen og vurdere, om der er aspekter, som giver anledning til panderynker.

Eventuelle fejl og mangler, som ikke er belyst korrekt, kan benyttes i en forhandling og give en stærk forhandlingsposition.

LÆS MERE
afleveringsforretning

 

Afleveringsforretning


Ved en afleveringsforretning, eksempelvis i forbindelse med ny bolig og nybyggeri, overgår risikoen fra entreprenøren til bygherren.

Derfor er det vigtigt, at det udførte arbejde gennemgås grundigt, og at der kigges efter fejl og mangler i byggeriet.

Vi samarbejder med en uafhængig byggesagkyndig, der kan forestå netop den vigtige afleveringsforretning, hvilket er din garanti for at undgå faldgruber.

LÆS MERE
sælgerådgivning

 

Sælgerrådgivning


En køberrådgiver skal som bekendt rådgive køberen, m
en står du over for at skulle sælge din nuværende bolig, så kan vi selvfølgelig være behjælpelige.

Vi kan bl.a. hjælpe dig med at vælge den rette mægler, gennemgå formidlingsaftalen samt forhandle pris og vilkår m.v. 

Du kan også få råd og vejledning omkring salgsoptimering og rekvirering af tilstandsrapport.

LÆS MERE
prisforhandling af grundkøb og entreprisetilbud

 

Prisforhandling af grundkøb og entreprisetilbud

En køberrådgiver kan også hjælpe dig med at forhandle prisen ned på grundkøb og entreprisetilbud.

Du får stadig kun en regning, hvis det lykkes os at spare dig for en masse penge.

Har du et ønske om at få den bedst mulige pris på grundkøb og entreprisetilbud?

Så lad Minkøbermægler.dk klare prisforhandlingen.

LÆS MERE
boligkøb - finansiel rådgivning

 

Boligkøb – finansiel rådgivning


Sidst, men ikke mindst kan Minkøbermægler.dk hjælpe med finansiel rådgivning, der vil være med til at gøre din købsproces smidigere.

Hos os indebærer det bl.a. prissammenligning, rådgivning om valg af lånetype, oprettelse af låneovervågning og meget mere.

Vi samarbejder med en finansiel rådgiver, som har tilladelse fra Finanstilsynet til at yde boligkreditformidling, hvilket er din garanti for, at vælge det helt rigtige boliglån.

LÆS MERE

Undgå faldgruber med uvildig køberrådgivning

Det er ikke lovpligtigt at anvende en køberrådgiver. Hos Minkøbermægler.dk ser vi dog mange gode grunde til at få faglig og ærlig rådgivning hele vejen, når man står over for sit livs største investering. Dit største ønske er selvfølgelig at få nøglerne til din nye bolig, men du må igennem købsprocessen for at nå dertil.

At købe bolig kan være en ret kompleks affære med mange faldgruber som f.eks. jordforurening, ansvarsfraskrivelser, fejl i udregningen af ejerudgift, boligydelse og berigtigelse, ulovlige bygningsindretninger, tinglyste servitutter eller rettigheder for anvendelse af ejendommen etc.

Mange boligkøbere kan nikke genkendende til, at denne proces kan være både tidskrævende, følelsesmæssig og udfordrende, da man skal forholde sig til mange ting af stor betydning. Men når man får kompetent køberrådgivning, så bliver hele processen mere overskuelig, og du bliver rådgivet om, hvad der er vigtigt for dig, at forholde dig til.

køberrådgiver
KONTAKT ANDERS
køberrådgiver

Køberrådgivning huskøb

At købe en bolig er en stor beslutning – og ofte vil det være den største økonomiske beslutning, som du kommer til at foretage i dit liv. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i alle handlens vilkår og betingelser, inden du skriver under på købsaftalen, så du er sikker på, at du ved, hvad du køber.

Købsaftalen er et omfattende dokument, som indeholder alle de faktorer, der er væsentlige for handlen. Det er ofte sælgers ejendomsmægler, der udarbejder købsaftalen – og den er formuleret i et sprog, som kan være vanskeligt at forstå, medmindre du har en juridisk baggrund eller erfaring køb og salg af fast ejendom.

Det er en kompliceret proces at købe fast ejendom, og det kan være uoverskueligt at sætte dig ind i alle detaljerne på egen hånd. Det er i den forbindelse væsentligt at huske på, at ejendomsmægleren udelukkende varetager sælgers interesser.

Hvis du ønsker det fulde overblik over den bolig, du er ved at købe, er det derfor en god idé at investere i køberrådgivning. Køberrådgiveren fungerer som modvægt til ejendomsmægleren, da vedkommende udelukkende varetager dine interesser og fokuserer på at sikre dig de bedste betingelser i handlen.

Som din købermægler hjælper vi dig med at gennemgå købsaftalen og de relaterede dokumenter. Efterfølgende bliver du sat grundigt ind i alle de vilkår og betingelser, der gør sig gældende, så du er sikret et komplet overblik over din sag. På den måde kan du skrive under på købsaftalen med ro i maven.

7 gode grunde til at få juridisk køberrådgivning

 • Du sparer dine egne ressourcer til alt det sjove, når du har en tovholder på købsprocessen

 • Du bliver guidet igennem særlige opmærksomhedspunkter, så du ikke selv skal afsøge faldgruber

 • Du undgår at gøre noget forhastet og købe “katten i sækken”

 • Du kan få besvaret dine spørgsmål og få luftet dine tanker og bekymringer undervejs i processen

 • Du får hjælp til at sikre den bedste pris

 • Du slipper for at skulle bøvle med alle papirer og juridiske teknikaliteter

 • Du sparer både tid og penge

Køberrådgivning andelsbolig

Andelsboliger bliver mere og mere populære, og det skyldes blandt andet, at handelsprisen som udgangspunkt er lavere end på ejerboliger. Til gengæld er det mere kompliceret at købe en andelsbolig, end du måske forestiller dig, da du ikke kun skal forholde dig til selve boligen, men også til generalforsamlingsbestemte reserver, forbedringer/fradrag for mangler i andelsboligen, andelsboligforeningens økonomi, andelsboligens tekniske pris med mere.

Er der eksempelvis risiko for, at boligafgiften stiger, hvilke lån er der i andelsboligforeningen og hvilken betydning har det for dig som køber, hvis andelsforeningen har en stor gæld? I visse situationer kan du ende med at hæfte for andelsforeningens gæld.

Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at andelsforeningen har en sund økonomi, før du skriver under på overdragelsesaftalen. Hos Minkøbermægler.dk kan du få hjælp til alle aspekter af handlen. Vi hjælper dig med at danne overblik over alle de detaljer, som er relevante, når du skal købe en andelsbolig.

Det kan være en jungle at navigere i andelsforeningens økonomi og dokumenter, hvis du ikke har en juridisk baggrund eller erfaring med køb af en andelsbolig. Når du vælger os i forbindelse med køb af en andelsbolig, får du blandt andet hjælp til at indhente og gennemgå andelsforeningens økonomi, vedtægter, vurderingsrapport, energimærke, tingbog og servitutter.

Hvis du ønsker at vide mere, om hvad du som køber skal være opmærksom på ved køb af en andelsbolig, så kan du læse mere her.

Hvad koster køberrådgivning?

Vi yder rådgivning til priser, hvor alle boligkøbere kan være med. Det gør vi, da vi mener, at alle købere skal have mulighed for at alliere sig med en køberrådgiver – med alt, hvad det giver af tryghed og fordele.

Køberrådgivning afhænger ikke kun af konkurrencedygtige priser, men også gennemsigtige priser.

Du kan finde vores aktuelle priser på alle ydelser i vores prisoversigt – lige fra juridisk gennemgang af alle dokumenter og prisforhandling til besigtigelse og sælgerrådgivning. I nogle tilfælde er prisen fast, mens prisen andre gange forhandles individuelt alt efter præferencer og behov.

Ønsker du et uforpligtende tilbud på en ydelse eller blot en uforpligtende snak, så er næste skridt at kontakte os.

SE VORES PRISER
køberrådgiver

Manden bag Minkøbermægler.dk

Mit navn er Anders Klingenberg, uddannet og registreret ejendomsmægler i Erhvervsstyrelsen med mere end 15 års erfaring fra ejendomsmæglerbranchen.

Jeg har derfor et indgående kendskab til købers stilling ved køb af fast ejendom og de juridiske aspekter i en ejendomshandel. I mit virke som ejendomsmægler har jeg været vurderingskonsulent for Handelsbanken, Danske Bank og Nordea.

I mit virke som købermægler trækker jeg på den erfaring, jeg har fra mine mange år som sælgers mand. Min køberrådgivning tager udgangspunkt i den enkelte person samt en evne til at sætte mig i købers sted og de følelser og tanker der ligger i at købe ens fremtidige hjem.

LÆS MERE OM ANDERS

FAQ – Køberrådgivning

Hvad er køberrådgivning?

Køberrådgivning er en ydelse, som du kan benytte dig af, når du skal investere i fast ejendom. Du får en professionel rådgiver til at hjælpe dig gennem købsprocessen, så du er sikker på, at du kender til alle handlens vilkår og betingelser. Gør du ikke brug af køberrådgivning, har du selv ansvaret for at sætte dig ind i handlens aspekter.

Rådgivningen omfatter typisk gennemgang af købsaftale og juridiske dokumenter, hjælp til forhandlinger med sælger samt hjælp til at sikre, at handlen bliver gennemført under acceptable vilkår. Køberrådgivning er således din garanti for, at du skriver under på købsaftalen på et oplyst grundlag.

Det er frivilligt, om du vil gøre brug af køberrådgivning i forbindelse med et boligkøb. Du bør dog være opmærksom på, at ejendomsmægleren ikke længere har ret til at oplyse omkring alle forhold ved ejendommen. Ejendomsmægleren repræsenterer udelukkende sælger, og vedkommendes vigtigste opgave er at sikre sælger de bedste vilkår.

Hvad er en køberrådgiver?

En køberrådgiver er en juridisk fagperson, som hjælper dig sikkert igennem dit boligkøb. Køberrådgiveren hjælper dig som boligkøber med at træffe de rigtige valg i forbindelse med bolighandlen. Du får hjælp til at gennemgå købsaftalen og de dokumenter, som bliver udleveret af ejendomsmægleren.

Det er ikke kun tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen, men også ejendommens øvrige dokumenter – eksempelvis BBR, servitutter, byggetilladelser og forureningsattest. Køberrådgiveren varetager købers interesser og fungerer dermed som modvægt til ejendomsmægleren.

Køberrådgiverens primære opgave er at sætte køber ind i handlens aspekter. Du kan dog også få hjælp til at forhandle pris og vilkår med sælger, ligesom køberrådgiveren kan stå for at varetage dialog med mægler og bank. Det er vigtigt, at du gør brug af køberrådgivning, hvis du vil sikre dig de bedste betingelser i handlen.

Er det nødvendigt med en køberrådgiver?

Det kan have store konsekvenser, hvis du lader være med at involvere en køberrådgiver i dit boligkøb. Du risikerer at acceptere en handlen på det forkerte grundlag, hvis du ikke kender alle de vilkår, der gør sig gældende.

Køberrådgiveren gennemgår alle de juridiske dokumenter for dig, hvorefter du bliver sat grundigt ind i indholdet. Ofte er både købsaftale og de øvrige dokumenter formuleret i et juridisk sprog, som kan være svært at forstå. Det betyder, at du risikerer at overse væsentlige detaljer, hvis du ikke gør brug af en køberrådgiver.

Man kan sige, at ejendomsmæglerens fokus er at sikre sælger så gunstige vilkår i handlen som muligt. Køberrådgiveren trækker den anden vej og fungerer dermed som modvægt til ejendomsmægleren. Når du gør brug af en køberrådgiver, har du bedre forudsætninger for at gøre handlens vilkår rimelige.