Beregn tinglysningsafgift

Hvad er tinglysningsafgift?

Står du overfor et kommende boligkøb, eller skal du have optaget lån i din ejendom, skal du være opmærksom på, at man skal betale en afgift til staten. Afgiften beregnes ud fra ejendommens købesum eller størrelsen på det lån, du skal optage.

Her på siden har vi gjort det nemt for dig som køber ved at lave en afgiftsberegner, der kan beregne tinglysningsafgift af skødet ved et almindeligt boligkøb i fri handel og tinglysningsafgift ved lånoptagelse på et pantebrev.

Ved beregning af tinglysningsafgift af skødet gælder der visse undtagelser, hvis fx familiemedlemmer handler med hinanden. Hvis du er interesseret i at vide mere om beregning af tinglysningsafgift, kan du læse mere her.

Tinglysningsafgift af skøde

Tinglysningsafgift af skødet beregnes ved at tage en variabel tinglysningsafgift på 0,6 pct. af købesummen tillagt en fast tinglysningsafgift på 1.750 kr.

Den variable tinglysningsafgift oprundes til nærmeste hundrede.

Det betyder med andre ord, at hvis du køber en ejendom for 8.310.000 kr. udgør 0,6 pct. således 49.860 kr. Det beløb oprunder man til 49.900 kr. og tillægger den faste tinglysningsafgift på 1.850 kr., hvorefter tinglysningsafgiften udgør 51.650 kr.

Tinglysningsafgift ved pantebrev

Hvis du skal optage pant (lån) i fast ejendom skal du betale en variabel tinglysningsafgift til staten på 1,45 pct. tillagt en fast tinglysningsafgift på 1.730 kr. Den variable tinglysningsafgift skal ligesom ved beregning af tinglysningsafgift af skødet ved boligkøb oprundes til nærmeste hundrede.

Det betyder kort sagt, at hvis du skal optage et lån i en ejendom for 5.155.000 kr. udgør 1,45 pct. således 74.747,50 kr. Det beløb oprunder man til 74.800 kr. og tillægger den faste tinglysningsafgift på 1.825 kr., hvorefter tinglysningsafgiften udgør 76.530 kr.

Hvis du er interesseret i at vide mere om tinglysning af pant (lån) i fast ejendom samt stempelrefusion (afgiftsfritagelse), kan du læse mere her.

Beregning af tinglysningsafgift

Som en del af vores køberrådgivning har vi gjort det nemt for dig ved at lave en beregner til tinglysningsafgift.