Går du som køber med overvejelser om at købe hus i 2019?

Så skal du som køber være opmærksom på, at huspriserne på nuværende tidspunkt udvikler sig i et hastigere tempo end ejerlejlighedspriserne.

For første gang i syv år er den årlige prisændring på lejligheder i Danmark lig nul, mens huspriserne i Region Hovedstaden og København by er steget med henholdsvis 2.8 % og 1.4 % i forhold til sidste år. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Hvis du som køber, derfor er på jagt efter et nyt hus, skal du være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis er den eneste køber på markedet.

Er du derimod på udkig efter at købe en ejerlejlighed i de store byer, er der blevet lidt længere mellem køberne modsat de forgangne år.

Den lavere konkurrence på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer ses ved generelt længere liggetider, større udbud samt større prisnedslag i forhold til de tidligere år.

De ændringer som ses i ejerlejlighedsmarkedet på nuværende tidspunkt skyldes blandt andet lånestramninger samt øgede krav til købernes økonomi, som blev indført for at undgå en fremtidig prisboble. Lånestramninger som blandt andet går under navnet gældsfaktor.

Tryk her og læs mere om gældsfaktor begrebet.

Der er forskellige udmeldinger til den fremtidige prisudvikling på ejerlejlighedsmarkedet.

Visse økonomer mener, at der vil være tale om et ejerlejlighedsmarked med begrænset prisudsving – hverken op eller ned, hvilket skyldes at renten er historisk lav, og at det derfor aldrig har været billigere at låne penge, mens andre økonomer mener, at prisudviklingen i København vil være svær at forudsige, før man er på den anden side af 2021.

Uanset hvilken boligtype du som køber går med overvejelse om at købe, er det gode råd, at du skal købe boligen, fordi du gerne vil bo der og ikke (kun) med spekulation for øje.

Bemærk ejendomsmægleren er ansat af sælger og repræsenterer sælgers interesser gennem hele processen, mens købers mægler udelukkende varetager købers interesser.

Hvis du finder at denne artikel er relevant for andre, som du kender, er du velkommen til at dele artiklen.

”Like” Minkøbermægler.dk’s Facebook side og modtag løbende nyheder / artikler om boligmarkedet.

Husk at Minkøbermægler.dk altid står klar til at guide dig gennem købsprocessen.

Udgivet af:

Minkøbermægler.dk