Ejendomsskat eller grundskyld. Kært barn har mange navne.

Hvordan er det nu lige med de indefrosne ejendomsskatter som fremgår af ejendomsskattebilletten?

Lad os først lige slå fast – indefrysningsordningen der har eksisteret siden 2018, må ikke forveksles med lån til betaling af ejendomsskat for pensionister.

I 2018 blev alle boligejere tilmeldt en obligatorisk indfrysningsordning i forhold til ejendomsskatten. Som boligejer har du derfor muligvis fået indefrosset en del af din ejendomsskat. Det betyder kort sagt, at din kommune indefryser den årlige stigning i ejendomsskatten, således at du undgår at skulle betale stigningen i ejendomsskatten med det samme.

Der oprettes med andre ord et rente- og gebyrfrit lån, som vokser i takt med at ejendomsskatten stiger og som skal tilbagebetales den dag, du selv vælger at indfri de indefrosne ejendomsskatter eller sælger din bolig. Kommunen sender i denne forbindelse en opgørelse og opkrævning.

Bemærk, kommunen indefryser kun stigninger i ejendomsskatten der er på mere end 200. kr. pr. ejendom pr. ejer.

Er det muligt at framelde indefrysningsordningen?

Ønsker du som boligejer ikke at der sker indefrysning af dine ejendomsskatter, kan du fravælge ordningen. Det betyder naturligvis, at du skal betale både de indefrosne ejendomsskatter, der har været siden 2018 og fremtidige stigninger i ejendomsskatten.

Hvis du først har besluttet dig for at indfri de indefrosne ejendomsskatter, kan du ikke fortryde beslutningen og få pengene retur igen. Det er dog muligt at tilmelde sig indfrysningsordningen på ny, således at fremtidige stigninger i ejendomsskatten fra det tidspunkt bliver indefrosset.

Bemærk, fra 2024 kommer indfrysningsordningen til at gælde for både ejendomsskatten og ejendomsværdiskatten.

Hvis du forholder dig passivt:

Hvis du som boligejer ikke framelder dig ordningen, fortsætter indfrysningsordningen af ejendomsskatten som hidtil og du skal derfor først betale de indefrosne ejendomsskatter, den dag du sælger din bolig.

Det skal du være opmærksom på:

I forbindelse med det nye boligskattesystem som forventes at træde i kraft i 2024, vil de samlede indefrosne ejendomsskatter blive forrentet med en årligt fastsat markedsrente.

Ønsker du at vide mere om indfrysningsordningen, kan du læse mere på Skat.dk.

Hvis du finder at denne artikel er relevant for andre, som du kender, er du velkommen til at linke til artiklen.

Husk at Minkøbermægler.dk altid står klar til at guide dig gennem købsprocessen.

Udgivet af:

Minkøbermægler.dk