Hvad er forskellen på en købermægler og en boligadvokat?

Hvis du står og skal købe et hus eller en lejlighed, kan det være svært og tidskrævende at overskue alle de dokumenter og procedurer, der er forbundet med et hus- eller lejlighedskøb.

Det er heller ikke sikkert, at du som køber har den nødvendige viden, eller synes at det er særligt behageligt at skulle forhandle med sælgers ejendomsmægler om husets eller lejlighedens pris.  

Som hus- eller lejlighedskøber kan du derfor vælge at lade en købermægler tage sig af forhandlingen med sælgers ejendomsmægler m.m.

På denne måde får du en ekspert med mange års erfaring til at forhandle prisen på plads for dig.

Hvad er en købermægler?

For at kunne kalde sig købermægler, skal man være uddannet ejendomsmægler.

Købermægleren varetager udelukkende købers interesser i forbindelse med boligkøbet, mens sælgers ejendomsmægler udelukkende er sælgers talerør og forsøger at skaffe sælgeren de bedst mulige vilkår.

Som købermægler skifter ejendomsmægleren med andre ord rolle, og fungerer nu som køberens personlige sparringspartner.

En købermægler hjælper typisk køber med alt fra prisforhandling, køberrådgivning til besigtigelse af ejendommen.

Købermægleren bruger sin mangeårige erfaring, og de kompetencer han har i at prissætte en ejendom rigtigt i forhold til, hvilket område lejligheden/huset ligger i, prisudviklingen i markedet m.m. og kan bruge dette til at forhandle en god pris for køberen. Minkøbermægler.dk har ligeledes kompetente samarbejdspartnere som kan stå for byggeteknisk gennemgang, juridisk bistand og bankforhandling, hvis du har brug for dette.

Er der penge at spare ved at bruge en købermægler?

Ved at bruge Minkøbermægler.dk får du din helt egen personlige, erfaren og dedikeret boligekspert til at vurdere, om den ejendom du kigger på, er korrekt prisfastsat, og om der er basis for et afslag i den udbudte pris. På den måde undgår du som køber at betale for meget for boligen. Minkøbermægler.dk bliver ved prisforhandlingen kun aflønnet, hvis der opnås et prisafslag. Man kan med andre ord sige: ”Intet afslag – ingen regning”. Minkøbermægler.dk guider dig gratis gennem købsprocessen og sikrer, at du undgår de typiske faldgruber ved et boligkøb og kan ligeledes se nærmere på, om der er fejl og mangler ved boligen, som du har overset, og som kan ende med at koste dig dyrt.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i køb og salg af fast ejendom.

Advokaten har erfaring med de faldgruber, der kan forekomme ved køb af en bolig og kan gennemskue eventuelle tinglyste servitutter, lokal- og miljøplaner samt dokumenter fra ejerforeningen m.m.

En boligadvokat har med andre ord styr på alt det juridiske og sørger typisk også for at udarbejde skøde og refusionsopgørelse når handlen er endelig.

Hvad er forskellen?

Forskellen på en købermægler og en boligadvokat er naturligvis baseret på deres forskellige faglige baggrunde og kerneydelser.

En ejendomsmægler har en bred viden om boligmarkedet samt om regler og procedurer i forbindelse med bolighandel.

Derudover er ejendomsmægleren specialiseret inden for salg, forhandling og behovsafdækning, mens boligadvokaten varetager de juridiske interesser og sikrer din juridiske tryghed.

Der er dog også et vist overlap mellem en købermægler og en boligadvokat.

Begge kan yde rådgivning om boligkøb og hjælpe dig med at gennemskue indhold og betydning af dokumenter og begreber som købsaftale, fortrydelsesret og advokatforbehold, tinglysning, tilstandsrapporter, ejerskifteforsikring, dokumenter fra ejer- eller grundejerforening mv.

Købermægleren vil ofte yde dig en mere helhedsorienteret rådgivning mens boligadvokaten naturligvis vil kunne yde dig en mere specialiseret rådgivning i forhold til de juridiske aspekter.

Som køber vælger du altid selv, om og hvornår i processen, du ønsker at gøre brug af henholdsvis en købermægler og/eller en boligadvokat.

Det sker oftest, når du som køber har fundet en bolig, som du ønsker at byde på.

Det er kun tilladt at rådgive den ene part i en bolighandel

En købermægler og boligadvokat må kun repræsentere den ene part i en bolighandel. En ejendomsmægler kan altså kun agere købermægler, hvis vedkommende ikke er sælgers ejendomsmægler. Det samme gør sig gældende for boligadvokaten.

Begge dele giver sikkerhed

Uanset om du vælger at benytte en erfaren købermægler eller en erfaren boligadvokat, får du som køber en professionel rådgivning fra start til slut og undgår på denne måde ubehagelige overraskelser ved dit boligkøb.

Pengene er givet godt ud og med til at give dig ro i maven når den store beslutning skal træffes.  

Hvis du finder at denne artikel er relevant for andre, som du kender, er du velkommen til at linke til artiklen.

”Like” Minkøbermægler.dk’s Facebook side og modtag løbende nyheder/artikler om boligmarkedet.  

Udgivet af:

Minkøbermægler.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *