Har du købt et gammelt hus eller overvejer du at købe et? Så skal du være opmærksom på, om det er muligt at foretage eventuelle energirenoveringer af boligen.

Der kan årligt spares mange penge ved at energirenovere gamle huse og dermed nedbringe den årlige varmeudgift. Ikke nok med at du selv kan spare en hel del penge, så er du samtidig med til at bidrage til den grønne omstilling. Husk, det er muligt at trække arbejdslønnen til energiforbedringer og grønne tiltag fra i skat.

Der er forskellige regler for, hvornår arbejdet skal være udført og regningerne betalt. Det er derfor en god idé at orientere sig på Skats hjemmeside, inden du går i gang med at energirenovere din bolig.

Tilskud fra Bygningspuljen:  

Som alternativ til håndværkerfradraget, er det som helårsboligejer pr. 15.10.2020 blevet muligt at søge om tilskud til dine energiforbedringer fra Bygningspuljen. Så går du fx med tanker om at udskifte vinduer eller isolere dit hus, kan du overveje at søge tilskud hos Bygningspuljen.

Tilskuddet kan være op til 30 procent. Det betyder kort sagt, at et almindeligt parcelhus kan få op til 17.000 kr. i forbindelse med efterisolering af husets loft. For at kunne søge om tilskuddet, er et krav, at bygningen skal være energimærket efter 1. oktober 2012.

Husk, du skal ikke begynde at energirenovere din bolig, før du har fået tilsagn om tilskuddet. Herudover skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at søge tilskud fra Bygningspuljen, hvis du bruger håndværkerfradraget.

Så godt forrenter du din investering:

Eksempel 1:

Hulmursisolering af murermestervilla fra 1922:

Huset er på 110 kvm. i grundplan og har dobbeltmurede ydervægge. Hulmuren mellem de dobbeltmurede ydervægge isoleres ved at blæse isoleringsgranulat ind:

Pris: 35.000 kr.

Årlig besparelse: 6.000 kr.

Tilskud fra Bygningspuljen 30 %: 10.500 kr.

Investeringen er tjent hjem efter: 4 år

Bemærk ejendomsmægleren er ansat af sælger og repræsenterer sælgers interesser gennem hele processen, mens købers mægler udelukkende varetager købers interesser.

Hvis du finder at denne artikel er relevant for andre, som du kender, er du velkommen til at linke til artiklen.

”Like” Minkøbermægler.dk’s Facebook side og modtag løbende nyheder/artikler om boligmarkedet.

Husk at Minkøbermægler.dk altid står klar til at guide dig gennem købsprocessen.

Udgivet af:

Minkøbermægler.dk