Mange tænker sikkert, at Corona-krisen har sat sit aftryk på boligmarkedet og medført faldende boligpriser til glæde for de mange boligkøbere. Graver man ned i tallene, tegner der sig imidlertid et andet billede, nemlig, at sælgerne oplever særdeles gode salgsbetingelser.

Netop nu er udbuddet af villaer, ejerlejligheder og sommerhuse markant lavere i forhold til samme tidspunkt sidste år, viser tal fra Boligsiden.dk. Faktisk er udbuddet af boliger til salg det laveste i de seneste 10 år. Dette er et fænomen som gør sig gældende på landsplan og altså ikke kun i storbyerne.

Udbud på boligmarkedet i begyndelsen af juli 2020:

BOLIGTYPE ANTAL TIL SALG ÆNDRING MÅNED (I %) ÆNDRING ÅR (I %)
Villaer og rækkehuse 31.917 -2,6% -13,6%
Ejerlejligheder 7.152 -3,0% -15,5%
Sommerhuse 7.222 -4,1% -34,4%

Kilde: Boligsiden.dk

Det lave udbud skal ses i lyset af, den gode aktivitet på boligmarkedet kombineret med at mange sælgere har ventet med at sætte til salg grundet Corona. Mere interessant bliver det, når vi kigger et par måneder frem, når hjælpepakkerne ophører. Hvordan vil markedet så se ud?

Samtidig viser offentliggjorte tal fra Nationalbanken, at boligejerne fortsætter med at søge hen mod lån med lang rentebinding og altså dermed væk fra de mere risikable lån med variabel rente. Beløbsmæssigt er de fastforrentede lån det seneste år steget med ca. 83 mia. kr., mens variable lån i samme periode er gået tilbage med 33 mia. kr. Dette har resulteret i, at fastforrentede lån for første gang i 10 år står for størstedelen af boligejernes lån.  

Boligejerne søger således hen mod sikker havn og vælger de mere rentesikre lån, som er med til at øge robustheden overfor fremtidig modvind. Alt sammen til gavn for boligejerne og for boligmarkedet.

Bemærk ejendomsmægleren er ansat af sælger og repræsenterer sælgers interesser gennem hele processen, mens købers mægler udelukkende varetager købers interesser.

Hvis du finder at denne artikel er relevant for andre, som du kender, er du velkommen til at dele artiklen.

”Like” Minkøbermægler.dk’s Facebook side og modtag løbende nyheder/artikler om boligmarkedet.

Husk at Minkøbermægler.dk altid står klar til at guide dig gennem købsprocessen.

UDGIVET AF

MINKØBERMÆGLER.DK